Tipičnih mediteranskih karakterstika i pod venecijasnkim uticajima, krfska kuhinja ukazuje na jedinstveni kulturni upliv koje je ostvo primilo.Već od perioda Mlečana, nametnulo se uzgajanje maslina. Ulje u obilnim količinama i vino vrlo dobrog kvaliteta su sastavnih deo svake trpeze. Ukusna riba iz čistog mora, domaće povrće i mlečni proizvodi obećavaju jedinstveno kulinarski iskustvo. Neki od specijaliteta koje preporučujemo da probate su:
• Pastitsado: najomiljenije jelo na ostrvu. Nastaolo je od venecijanskog specijaliteta Spezzatino – sastoji se od govedine i sosa kuvanog sa krompirima i testeninom
• Sofrito: kuvana govedina sa belim sosom – jelo francusko-venecijanskog porekla
• Savoro: najzastupljenije jelo tokom proslave 25. marta, a sastoji se od pržene ribe uz sos od ruzmarina
• Bianco: riblji specijalitet (najčešće škarpina) jelo koje se poslužuje sa limunom i lukom
• Charcuterie: velika porcija usoljenog i dimljenog mesa – krfski Noumbolo, i seoske kobasice sa začinima, slanina, sušena salama
• Kou Kouat: poslastica koja je postala zaštitni znak ostrva, a priprema se od voća nalik limunu koje se uvozi iz Japana
• Mandolato: još jedan zaštitni znak Krfa - crno-beli nugat
• Tiganites: varijacija tradicionalnih grčkih uštipaka Loukoumas – prženih, sa obiljem šećera
• Sladoledi: lokalni sladoledi sa Krfa su izvrsni jer se spravljaju od sezonskog voća
• Krf je naročito poznat po vinima koja su postala ostrvska tradicija – sva vina se spravljaju u privatnim vinarijama kojima iste porodice upravljaju od davnina, pa ne postoji masovna proizvodnja
Osobenost vina sa Krfa je da se prave bez aditiva, a najpopularnija i najpoznatija su:
• Kakotrigis: belo vino (suvo i slatko)
• Moschato: slatko i lagano belo vino
• Petrokoritho: suvo crno vino
Kompletnom utisku sa Krfa doprineće i mediteranska hrana sa raznovrsnim svežim povrćem, obiljem ribe, testa i domaćeg maslinovog ulja, hleb pečen u furunama koji se peče na tradicionalan način, sir pravljen u planinskim selima, izvanredna domaća vina, kod nas već omiljena grčka muzika i poznata grčka gostoljubivost.